Cyber Monday on lähtöisin Yhdysvalloista

Cyber Monday on Yhdysvalloista lähtöisin oleva kauppapäivä. Alkujaan vuonna 2005 verkkokauppoja varten mainostoimiston luoma kampanja. Cyber Monday on aina Yhdysvalloissa Kiitospäivän jälkeinen maanantai. Vuonna 2021 Cyber Monday on maanantaina 29.11.2021.

Cyber Monday on Suomessa vähemmän tunnettu, mutta Yhdysvalloissa todella suuri ilmiö. Suomessakin moni kauppa jatkaa nykyään Black Fridayta maanantaihin saakka. Harva kuitenkaan vielä kutsuu maanantain kampanjapäivää Cyber Mondayksi.

Black Fridayta suurempi

Yhdysvalloissa Cyber Monday ylitti viime vuonna Black Fridayn myynnin. Amazonilla on Black Weekin sijasta Cyber Week, joka kestää maanantaista maanantaihin. Cyber Weekin huipentaa maanantain Cyber Monday, jolloin on kovimmat tarjoukset. Toki Amazon viettää myös Black Fridayta, mutta Cyber Monday on ns. pääpäivä.

Cyber Monday on levinnyt Kiinaan

Kiinassa 11.11. on suurin kampanja, mutta nykyään sielläkin vietetään sekä Black Fridayta, että Cyber Mondayta. Suomalaisilla on mahdollista tehdä tuolloin edullisia ostoksia kiinalaisista verkkokaupoista, kuten AliExpress, GearBest ja Banggood. Näistä Alibaban omistama AliExpress on selvästi suurin.

Vuosi vuodelta suurempi

Cyber Monday on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Verkkokaupat hyötyvät Yhdysvalloissa kun Kiitospäivän jälkeen moni kivijalkakauppa on kiinni. Ostospäivä oli aikanaan tunnettu varsinkin elektroniikan myynnistä, nykyään kuitenkin ostospäivä on levinnyt kaikenlaisiin tuotteisiin.

Close Menu