Cyber Monday eli Cyber maanantai on Suomessa jäänyt vielä hieman Black Fridayn jalkoihin, mutta se houkuttelee jatkuvasti enemmän kuluttajia ja uusia kauppiaita mukaan. Se onkin verkkokauppojen yksi kaikkein nopeimmin kasvava alennusmyyntipäivä Suomessa. Cyber Monday on Amerikassa vietettävän kiitospäivän jälkeisenä maanantaina. Suomessa sen sijainti on monesti helpompi hahmottaa ajattelemalla sen olevan Black Fridayn jälkeisenä maanantaina. Cyber Mondayn sijainti on varsin hyvä ajatellen esimerkiksi joululahjojen hankintaa. Tilaukset ehtivät tulemaan kotiin reilusti ennen joulua, eikä tarvitse viettää tunteja kauppakeskuksissa etsien sopivia lahjoja.

Cyber Mondayn kasvu Suomessa.

Cyber Mondayn myynti ja Google hakujen määrä on kasvanut Suomessa todella nopeasti. Hakujen määrä onkin ollut jatkuvassa noin 50% kasvussa edelliseen vuoteen verrattuna. Tällä kasvutahdilla kampanjasta on tullut todella merkittävä todella lyhyessä ajassa.

Kuvaaja Google hakujen määrän kasvusta vuosittain.
Google hakujen määrän kasvu viimeisen viiden vuoden aikana.

Cyber Mondayn suurimmat kampanjat Suomessa.

Suomessa Cyber Mondayn suurimpia kampanjoita ovat olleet mm. Gigantti, Zalando, Rajala pro shop, Power. Lisäksi teleoperaattorit Elisa, Telia ja DNA ovat tarjoilleet kuluttajille hyviä liittymä ja laite tarjouksia. Moni verkkokauppa jatkaa Black Weekin tarjouksia viikonlopun jälkeen maanantaina. Osalla kaupoista on myös täysin erillisiä kampanjoita ja kokonaan uusia tuotteita tarjouksessa. Kannataakin katsastaa myös Cyber Mondayn tarjoukset.

Close Menu